Tarieven – Fysiotherapie Rob Townsend – Middelburg
Header afbeelding

Fysiotherapie Rob Townsend

Om u nog beter van dienst te zijn, ben ik nu ook bereikbaar via Internet. U kunt op mijn site 24 uur per dag informatie krijgen over mijn praktijk, behandelmethoden (Fysiotherapie, Manuele therapie marsman, Triggerpointtherapie, Fascia-therapie, Dry Needling, Alternatieve geneeswijze), nieuws en nog veel meer.

Tarieven

Beste Cliënt,

Sinds 2017 pak ik een aantal zaken anders aan. Ik zal alles stapsgewijs uitleggen.

Praktijk v Fysiotherapie Rob Townsend is een kleine onafhankelijke praktijk waar ik tijd en aandacht geef aan elke cliënt. Omdat ik mijn tijd graag besteed aan het behandelen van cliënten ipv uitgebreide administratie en contractonderhandelingen met verzekeraars werk ik contractvrij. Dit betekent dat de zorgverzekeraar uw dossier niet kan inzien, dat ik maatwerk kan leveren en dat we samen kunnen kijken naar de beste mogelijkheden om uw klachten te behandelen. De zorgverzekeraars gaan steeds meer de rol bepalen van de behandelende therapeut en daar kan ik mij niet meer in vinden.

Wat betekent dat voor u als cliënt?

Natuurlijk houd ik u graag als cliënt, maar wat betekent het concreet voor u?  U krijgt rechtstreeks van mij een rekening en die kunt u zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt hiervoor een factuur van mij.
Afhankelijk van uw type verzekering ontvangt u van uw verzekeraar kosten terug.
Uw totale vergoeding is mede afhankelijk van of u een restitutie of een natura/budgetpolis hebt. Bij de eerste optie, restitutiepolis, krijg u alles vergoed. Bij de 2de optie, natura/budgetpolis, is dat 70% van het marktconforme tarief. Het is dus raadzaam om te kiezen voor een restitutiepolis. Zoek vantevoren goed uit wat voor een polis u heeft of informeer bij uw verzekeraar naar de mate van vergoeding zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Steeds meer fysiotherapeuten werken contractvrij om terug te keren naar de kernwaarden
van de fysiotherapie: specifieke zorg waarbij U als cliënt centraal staat.

DTF

Tegenwoordig kunt u gebruik maken van DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie) zodat u direct naar een fysiotherapeut kan gaan. Echter een aantal zorgverzekeraars vragen toch om een verwijzing van de huisarts om voor vergoeding in aanmerking te komen als u naar een contractvrije fysiotherapeut gaat. Informeer bij u zorgverzekeraar naar de mate van vergoedingen of haal bij uw huisarts een verwijzing.

Tarievenlijst 2024:

Fysiotherapie  
Reguliere zitting fysiotherapie E 36
Reguliere zitting aan huis E 48
Screening E 14
Intake en onderzoek na verwijzing E 48
Screening en intake na onderzoek E 48
Toeslag uitbehandeling E 12
Manuele therapie Marsman E 36
Fascia Therapie E 36
Triggerpointtherapie E 36
Dry needling E 36
Massage
Massage ( ½ uur ) E 36
Massage (1 uur ) E 60
Alternatieve geneeswijze:
Shiatsu ( ½ uur ) E 36
Shiatsu (1 uur ) E 60
Jin Shin Jyutsu ( ½ uur ) E 36
Jin Shin Jyutsu ( 1 uur ) E 60
Overigen
Toeslag Medicaltape E 12