Alternatieve Geneeswijze – Fysiotherapie Rob Townsend – Middelburg
Header afbeelding

Fysiotherapie Rob Townsend

Om u nog beter van dienst te zijn, ben ik nu ook bereikbaar via Internet. U kunt op mijn site 24 uur per dag informatie krijgen over mijn praktijk, behandelmethoden (Fysiotherapie, Manuele therapie marsman, Triggerpointtherapie, Fascia-therapie, Dry Needling, Alternatieve geneeswijze), nieuws en nog veel meer.

Alternatieve Geneeswijze

Shiatsu

Shiatsu therapie is een Japanse drukpuntmassage. Bij een Shiatsu behandeling oefen je druk uit op punten (tsubo’s) op meridianen (energiebanen) die over het lichaam lopen. Deze punten staan in verbinding met organen en hebben een sterke invloed op alle lichaamsfuncties.De (levens)energie die door de meridianen stroomt, wordt in de Japanse traditie KI genoemd.

Meridianen zijn yin of yang, afhankelijk van de plek waar ze voorkomen en de functie die ze vervullen. Shiatsu therapie is een holistische (kijkt naar alle aspecten van de mens en zijn omgeving) therapie en is niet alleen gefocust op bestrijden van ziekte of symptomen, zoals in de westerse wereld vaak het geval is, maar zoekt naar de oorzaken van een probleem. De voor Shiatsu zo kenmerkende technieken hebben een sterke harmoniserende werking op het autonome zenuwstelsel en het hormonale systeem. De invloeden van yin en yang komen sterk overeen met de functies van het autonome zenuwstelsel (sympathisch- en parasympathisch). Voor een Shiatsu behandeling hoef je niet per definitie een klacht te hebben, het werkt ook heel ontspannend en preventief. De werking van Shiatsu heeft altijd twee effecten. Ten eerste zorgt Shiatsu voor lokale pijnbestrijding en spierontspanning. Het tweede effect van Shiatsu therapie is dat het autonome zenuwstelsel in balans wordt gebracht.

Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu® fysio-filosofie is een eeuwenoude kunst. Het gaat hierbij om het harmoniseren van levensenergie in het lichaam.

Jin Shin Jyutsu is uit aangeboren wijsheid geboren en werd van generatie op generatie mondeling overgedragen. Daardoor was de kunst in vergetelheid geraakt. Begin 1900 werd deze kunst herontdekt en nieuw leven ingeblazen door de Japanse Meester Jiro Murai. Nadat hij zelf een levensbedreigende ziekte te boven was gekomen, besteedde Meester Murai de rest van zijn leven aan onderzoek en ontwikkeling van Jin Shin Jyutsu®. Hij verzamelde inzicht aan de hand van ervaringen en allerlei bronnen, inclusief de Kojiki (Kronieken van de Oude Gebeurtenissen). Deze opgedane kennis van Jin Shin Jyutsu® werd vervolgens aan Mary Burmeister gegeven, die het na 1950 naar de Verenigde Staten meenam. Mary Burmeister begon de Kunst in het begin van de zestiger jaren te onderwijzen en tegenwoordig zijn er in de hele wereld duizenden leerlingen.

Jin Shin Jyutsu® brengt evenwicht in de lichaamsenergieën. Dit stimuleert optimale gezondheid en het zich goed voelen en vergemakkelijkt onze eigen diepgaande helende kwaliteit. Het is een waardevolle aanvulling op de conventionele geneeskunst en ontspant en vermindert de effecten van stress.

Jin Shin Jyutsu® maakt gebruik van de aan elke kant van het lichaam aanwezige zesentwintig “veiligheidsenergiesloten” langs de energiebanen in ons lichaam. Wanneer één of meerdere banen geblokkeerd raakt kan de daaruit voortvloeiende stagnatie een kleine verstoring opleveren en uiteindelijk de hele energiestroom in disharmonie brengen. Door in een bepaalde combinatie diverse energiesloten vast te houden kan het lichaam geestelijk, lichamelijk en spiritueel weer in balans worden gebracht.